Friday, June 23, 2006

Diari Lencun.. ( Bahagian 3 )

Petang ini aku telah bersedia..Hujan yg menggila sejak pukul 4 ptg tadi ku pandang selamba jek tanpa gentar dihati. . Baju hujan sudah ku sarung , helmet telah ku cover , seluar sudah ku singsing tinggi2. Dari lebat , menjadi gerimis lalu merenyai , aku terus rasa tak sabar2 nak meredahnya..

Hujannnnn !! Kau tunguuuuuu ! Aku redahhhh kauuuuu ! yaaahhhh !!!

Maka bermulalah episod redah meredah macam selalu2 nye..yaahh ! yeahhhh..!
Bersama mesin buatan manusia yg bernama motosikal kapcai itu , aku terus kan juga mengharungi bermacam2 keadaan yg tak terluah dek mulut ( kerana ketaq2..gigil ooo ). Hanya bunyi motor sahaja yg mampu menafsirkannya..

Bek bek bek bek bek bek
( bunyi redah tahap biasa , konsisten , fokus dan bertenaga chewahh )

Krik..krikk..krikkk..krikk..eeeekkkk
( sesekali terbrek sambil meggelecah takungan air )

Ponn..ponnn...opocotss ! ..ooiiiiii !
( Honkan anak kucing yg dari mana tah sesat atas jalan..hiyaaa )

Ponnn..ponnnn yuu ! huuuuu !
( Honkan awek cun yg tengah tunggu bas...( uii sempat lagi tuhh ahaks ) . Awek tu pun senyum malu2..laa haiii..kekekek )

Buss..tuss..trisss..trisss..sssss.
( terlanggar lecak air yg tak sempat dielak ( sebab tenguk awek cun hik hik ) )

Burrr..buss bussss burrrr blub..blub..bubb..bubb...trrrrr..ngeekkkk..
( meredah air ( bawah kolong ) separas buku lali , dan akhirnya motor pun mati..alamakk !! )

Sreet..sreett..srett..kreok..kreok..kreok..cot cet cot cet cot cet..
( menolak motor keluar dari air ke tempat kering dengan bunyi kasut yg basah lagi kekekekek )

Bromm..broom..brooooomm !…
( yeahhhh motor boleh start lagi..dan perjalanan pun diteruskan..)

Hinggalah sampai dirumah..aku rasa lega dan bangga , kerana berjaya mengharungi satu lagi dugaan alam yg satu nih.. Aku ucapkan syukur dalam pasrah..Tapi pakaianku , hmm lencun macam selalu..

Berdasarkan bunyi kesan2 effect yg ada tu , korang tahu kan cam mana dugaannya..? Mujur tak de rasa nak demam..alahaiii…kekekekeke hik hik

6 comments:

nor ash burn said...

alhamdulillah. sy sentiasa kering di sini! uiii nyamannya air-cond....

novelman said...

alahai pokcik, pokcik ingat pokcik sorang je ke tunggang moto cycle, saya pun sama gak, tapi saya bukan dari spesis mat rempit, saya kalau bawak moto, h/p berkamera mesti standby, nak tau kenapa ??? ... sebab kalau drebar kurang ajerrr, aku snap sekali dan terus hantar ke Aduan LPK,,,,,,,,,

nor ash burn said...

wah, garangnya novelman. sy pun bawak kamera jgk. snap benda2 yg tertinggal tngh jalan... dlm komuter ke....buat bahan bukti gak.*angguk sungguh2 buat muka serius*

Mersik said...

nor ash burn - amboi2 teruja sama ke..erks bawak kamera aa..amboi2 mnegalahkan CCTV jek..

novelman - uii marahnya..ini macam kalu mau kena teh ais segelas dua di warung mamak gituu..amacam ?.

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. ultracet+medication 2 deck blackjack strategy Hair dryers manufacures italy Vw car breakers uk