Sunday, November 12, 2006

Hik hik hik lawak nye..

Semalam pokcik ralit menenguk cite P.Ramlee " Seniman Bujang lapuk"..kerap2 pokcik ketawa terkekeh2. Memang kelakor sungguh aa. Tak menjemukan langsung, apatah lagi mengenangkan dialog2 lucunya...

" Haa..jaga2 Cik Salmah..hati2 Cik Salmah..haa jagaa...jagaa "

" Hai cik Salmah, kopi jek ke ? nasik2 tak de ke ? "

"Apa tu Romlee "
"Kutu babi "
"Haa! kutu babi... , alahh..batal air sembahyang aku.. "

" Tapi, tuan , kasilah satu satu pompuan , kalau tak de pompuan saya tak boleh berlakon.."

"Walaupun rupamu buruk, tapi lobang hidung mu tetap menjadi pujaan hatiku.. "

" Hey..hey..heyyyyy Hang jebat...! " ( dgn suara ketar2 )

" Aku Sarip Dol , samseng kg Dusun .. "

dan lain2 lagi..alahaii..

4 comments:

Nur Raina Afsana said...

Opah De beli vcd (susah bebeno nak cari dvd) Ibu Mertuaku dan Ahmad Albab. Sempat tengok Ahmad Albab sebab lepas balik anney Opah De nak tengok citer hindi dia je. Terkekek-kekek Opah De nengok gelagat si P. Ramlee.
"Ini perempuan ana punya binilah. Banyak cantiklah."

Papaya jadi fayafa, kacang bendi jadi kacang brandy dan macam-macam lagi. Hilang panas baran, segala mencarut-carut di dalam hati Opah De yang tengah tunggu turn nak kuar dari mulut Opah De nih.

Kalau tengok, penulis skrip zaman sekarang mana tahu nak tulis skrip lawak selamba lagi dah. Semuanya lawak terpaksa. Tak ada uummmphhh!!!

Mersik said...

Hik hik aaa pokcik pun suka cit etu..nak2 time Pak Mertua nye suo kirimkankad jemputan harijadi pd anak2nya..

" Mukadamm..!, ko pergi poskan surat2 nih "

"Duitnya tuan?"
"Pakai duit kau sendiri "
"Saya tak de duit tuan "
"Tak ada duit, mintak sama Post Master "

kekekekekek..lawak nyerr

Nur Raina Afsana said...

Salam Pokcik... Hu hu... Opah De tak sempat nengok lagi le. Pernah nengok dulu dulu, ingat yang sedih je, ingat dia duduk kat bawah rumah tu, mata buta, asyik nangis. Yang lucu ni tak teringat langsung. Apsal, entah. Ni malam ni nak nengok ler kejap. Nak lawan ingat dialog ngan Pokcik... huhu...

violet said...

hahha lawaks nyer....

hah jaga...jaga cik pokcik...jagaa jaga cik pokcik...jagaa( baca gaya sarip dol)...nanti nak tuntut duit raya...yey...akhirnya akan dapat jugak....hihihihi