Wednesday, July 05, 2006

SUPERMAN RETURNS


Uii nampaknya..satu pilem tidak cukup untuk sakit mata pokcik nih..So kite tambah lagi satu aa..Cite apa ? Apa lagi kalau bukan yg tengah hot skg nih..Tak lain ialan cite Superman Returns. Eh nih bukan saja2 tau..tapi apa tu oang kata , haa " terapi mata " gituu..

Alahaii..cite nih , buat pokcik teringat zaman kanak2 jek laa..Ingatkan bila pelakon asal Christoper Reeves meninggal tak ada plak nak buat lagi. Tup tup ada plak , ngan hero baru lagi iaitu Brandon Routh ( yg nih dowang pun kata ada iras2 pokcik ahaks )

Lagi pun mmg pelakon nih ada rupa2 cam superman yg dulu aa. Nak2 bila dia pakai spek tebal jadi Clark Kent. Hmmm macam2 versi superman skg nih , ada cite Lois & clerk , yg superman masa remaja Smallville pun lain. Tah ler..

So far ok laa jugak cite nih , walau pun tak berapa adventure sangat . Tapi pokcik paling suka adegan dia selamatkan kapal terbang Boeing 777 daripada terhempas. Cam real jek kesan khas tuh , jauh lebih real dengan superman tahun 80an dulu. Watak jahatnya Lex Luthor ( lakunan Kevin Spacey ) pun best jugak , cuma tak di esposekan keseluruhan watak jahatnya. Lain2 tu biasa ler , babak2 drama , kisah2 cinta lama. Hmm hero pun nak bercinta gak kan ?

Harap2 lepas nih baik ler mata pokcik hik hik. Dan tak de apa lagi nak nenguk , lain2 seme cite tak best hik hik. Seperkara lagih..pokcik tenguk soang2 aa..yg lain seme keja..

Lagi pun , kan pokcik nih sakit mata.. hik hik alahaiii..

2 comments:

lediagli said...

bile laa diorang nak panggey gwa untok audition superwumen.. haihh

Mersik said...

uii ledyagli tak payah aaa...nanti bila terbang pakai skirt , seme oang tunggu kat bawah , tenguk atas tanpa berkelip2 hik hik hik..