Friday, February 09, 2007

Alahaii..

Pabila ramai yang mengasihani, mengambil berati, menanyakabari, menyimpati, menasihati, serta mendoasihati, pokcik jadi gembira walau pun sedang dilanda derita. Namun apakan daya, sakit2an ini bukannya magis untuk segera hilang hanya kerana sebab2 dan perihatin teman2 sekelian.

Tapi itulah, kata Tuhan, manusia nih kalau tak diduga dengan harta benda serta kemewahan yang melimpah, mereka akan diduga dengan penyakit2 yg tak kurang juga melimpahnya. Walau pun ada cuaca yg tak menentu sekarang nih, ada virus2 baru yg suka2 menyerang disana sini, ada makanan2 yg mudah tercemar, maka kesimpulannya ini semua hanyalah semata2 dugaan Tuhan melalui perantaan yg telah diasbabkan.

Untuk mereka yang sakit2 disana, semoga tabah hati. Alangkan pokcik yg setiap hari, setiap minggu dan setiap bulan berulang sakit boleh slow and steady, inikan pula anda semua yg sihat mihat dan berkemampuan mengawal hatta menghindarinya pun. Semoga cepat sembuh..



NOTA : Dengan kesakitan ini juga, pokcik akan berpergi pergian balik ke kg dalam sehari dua nih. Melawat sanak saudara yg saban waktu merindui pokcik. Sahabat2 lama dan teman tapi mesra. Tak termasuk juga Tok Lipat dan ehem.. ehem.. Makcik Salemah.. ( sekadar lawatan saja, semoga pokcik tidak diskandalkan lagi kali ini.. kekekek )

Untuk anda seme pula, harap2 oang tua ini tidak dilupakan.. malahan dirindui akan ketidakhadirannya gituu..

Uii.. bersastera sungguh pokcik pg nih.. Oops lupa la , hari nih hari Jumaat.. Happy weekends semua..

Alahaii....

6 comments:

nor ash burn said...

moga2 akan terbit sesuatu yang indah ketika berada di kmpg... ketika menjenguk makcik salemah tu...

cinta org tua, cinta luar biasa, klu ada seru, jgn tunggu2, jika sudah berkenan, ayuh masuk meminang. jgn biarkn hidup pokcik terus keseorgan.

dn ini petuanya! sakit pening pokcik pasti berkurangan sbb sudah ada yg jaga makan pakai pokcik ngan sempurna. *senyum panjang sambil angkat2 kening mcm ziana zain*

Mersik said...

Nor ash burn - Hik hik haa pokcik tahu musti ada oang yg akan berkata begini, mengharap itu ini.

Alahaii.. jgn ler begitu.. hik hik nih yg buat pokcik jadi malu2 ayam nih nak ketemu Makcik Salemah. dah ler dapur umah dia serba baru.. lagi berlebih2 malu pokcik dibuatnya kekekek..

Jgn ler terlalu mengharap.. pokcik tak berniat apa2, sekadar lawatan2 muhibbah gitu hik hik..

Walau apa pun, keseorangan itu kadang2 lebih baik dari menerima beban yg tak tertanggung...kekekek uii simbolik sungguh tuh ahaks.. huu huu..*wink* patplo kali..

©Nur Raina said...

Nor Ash Burn, Pokcik dah konpem balik ngan Marpunah (nak elak skandal dia bawak Dol sama... ahakz..sabo sabo). gamaknya nak bagi Makcik Salemah jeles ler tu... adat orang nak memikat cam gitu lerr... ahakz..

Pokcik, apa susah. Gi pekena kopi dua teko, baru ler segor bugor badan tu nak berjalan jauh.. keh keh keh.. jangan lupa cari lintah utk Opah De...ahakz.. apa ke bendanya nak buat ngan lintah tu, pun Opah De tatau. huhu...

Pawana Malam.. said...

pokcik..
jaga kesihatan k..
musim sakit sekarang ni..
hehhe...
kalu dh sakit ..nk bercinta pun susah tau...
ok pokcik..once again..jaga kesihatan...
tata..titi tutu..hehhe

assalaaaaaaaaaaaaaaaaaaamualaikum..

Mersik said...

Opah De - uii ada plak cam tuh.. mana ler ada duit nak sponsor seme2 tuh.. Pokcik balik sendiri jek.. naik bas sangkut2.. harap2 ada ler tersangkut ngan sapa2 kekeke alahaii..

Kat kg, ada kedai kopi yg mesin sendiri..sekali mesin tuh mengisar mengharum bau kopi.. ada kedai tuh.. sendiri bikin kopi aa.. hik hik

pawana malam - Alahaii ada gak yg perihatin gitu. Tima kasih daun keladi laa.. byk2 keladinye kekeke.

Uii kalau cinta tuh suci dan tulus mulus, sakit2 pun jalan jek.. sampai ler betul2 "jalan" hik hik..

(Kata2nya wat pokcik jadi sihat la. hu huu *wink* patplo kali hik hik)

Leeds Al-Malique said...

pokcik sakit lagi keee!! leed doa cepat sembuh k!