Friday, June 20, 2008

Lagi lagi taggie...


Kekekek.. dalam seminggu ni tak abih-abih pokcik kena tag. Sampai terbawa-bawa dalam mimpinya. Mujur Cik Tom pun pokcik tak tag sekali...

Saja la tuh Ardinihumaira ni. Apa-apa pun, Selamat bercoti hujung minggu untuk semua. Have fun..

1. What is your name?
:: Pokcik Mersik , Aii.. takkan tak kenal-kenal lagi..

2. What perfume are you wearing now?
:: Minyak cap kapak

3. What are you listening to right now?
:: Klasik nasonoll , Segalanya di sini menggamit memori.. Alahaii

4. What are the last 2 digits in yourphone number?
:: L7 . Ni nombor tiang telefon sebenarnya

5. Last thing you ate?
:: Cebisan lada celah gigi… hik hik

6. What's the brand of your shampoo u use at home?
:: Shampoo peket kecik-kecik nan percuma…

7. How is the weather right now?
:: Sat pokcik teropong.. Ooo.. barangkali suam-suam kuku

8. Who was the last person you talked to on the phone?
:: The one and only,Tok Lipat…

9. The first thing you notice about the opposite/preferred sex
:: Lemas apabila di jeling-jeling mak janda.. hik hik.

10. Favorite Food?
:: Baryani Gam. Dululah. Tapi sekarang ni bila selera tak berapa nak ada, pokcik makan sekut kering gam jek la hik hik

11. Do you drink?
:: Selain tongkat Ali, pokcik suka air masak putih kurang manis… hik hik

12. Do you smoke?
:: Uii merbahayoo tuu... pendek umor

13Hair color?
:: Hampir sama dengan warna kulit kepala.

15. What is your eye color?
:: kelabu…

16. Do you wear contacts?
:: Tak mampu nak memakainya.. leceh. Kecik sangat. Kang tak masuk ke mata, masuk ke lobang hidung plak.. kekekek

17. Favorite Holiday?
:: Tentulah balik kampung.. yihaaaaa.

18. Favorite Month?
:: Month ta kedarah ( Mentekadarah = makan daa.. )

19. Have you ever cried for no reason?
:: Oh, belum sampai ke tahap itu lagi. Pokcik masih waras.

20. When was the last time you laugh over something stupid?
:: Semalam… sewaktu bermimpikan Cik Tom yang hendak meniru gelak “hik hik” pokcik, tapi jadi “oink.. oink”..la pulak

21. Is there anybody who has a crush on you?
:: Oh, tak terkira banyaknya... sila ambik nombor anda dan beratur.. hik hik

22. Are u too shy to ask someone out?
:: Malu-malu ayam

23.If you can buy something right now what would it be?
:: Beli belah

24. Hugs or Kisses?
:: Bergantung kepada yang nak hugs atau kiss tu.. hik hik

25. Chocolate or Vanilla?
:: Cekelat atau vanila yang rasanya macam Kopi Tongkat Ali hik hik

26. Do you mind spending money for your loved ones?
:: Never mind , thank you , I lap u..

28. Last thing u purchased?
:: Biskut kering

29. What books are you reading?
:: Dol Leman ( ulang baca kali ke patplo )

31. Favorite Movie?
:: Pilem-pilem lama, cite P.Romlee… dah lupa la tajuk-tajuknya.

32. Favorite football team?
:: Parit Sangap FC , dengan striker terganas, Dollohdino.. serta Tok Lipat bekam , go oldies.. go oldies..

33.What were you doing before this?
:: Err.. errr.. terkentut kut

34. Any pets?
:: Err.. ( dalam kepala hanya terbayangkan gajah jek ) hik hik..

37. Dogs or cats?
:: Tak payah. Cik Tom kan ada.. walaupun dia sekadar menompang, tapi jauh disudut hati pokcik yang halus ni, tetap menerimanya sebagai isi rumah yang sah mendapat bancian. Lagi pun, anjing haram disentuh..

38. Favorite flower?
:: Bunga atas kek yang rangup rasanya… dan diberi percuma.

39. Have you ever been caught doing something you weren't supposed to?
:: Bila terborak-borak dengan patung Kolonel Sanders depan Restoren KFC.

40. Are you taken or single?
:: Bukan single, taken pun bukan, tapi pokcik sedang mencari mak mertua angkat.. hik hik

41. Have you ever loved someone?
:: ...Uii banyak doh love ni. Eh, tak baik lokek-lokek tau. Kasih yang melimpah ruah harus dikongsi-kongsi bersama. Barulah dunia aman damai.. hik hik

42. Who would you like to see right now?
:: See Food ( Sea food ) hik hik

43. Are you still friends with yourexes?
:: Uii jangan kata exes , Y , Z , alip ba ta.. do re me, pa, so , la, suma aderrr.

Alahaii...


6 comments:

rai said...

Salam pokcik,

Yeehaaa!Macam biasa,saya nak menatang taggie ni satu!

Btw jemput baca entri tentang majlis hadiah sastera utusan di blog saya.Tk.

Mersik said...

Rai - Wsalam.. amboi dah suka mentag2 la plak ek.. kekek tak pe, layanns...

Meriahnya cite pasal Majlus hadiah Sastera Utusan tu.. kemain lagi melaram2 kekek.. Tahniah sekali lagi.. hik hik

masni qisrine said...

glamer la pokcik..
xdak sapa nk tag sy pulak ke?
:(

Mersik said...

masni qisrine - Alahh... glamer sikit2 jek.. kekeke.. Nanti aa.. esok2 pokcik tag la.. sambil ngeteh-ngeteh hik hik

masni qisrine said...

a'ah ngeteh kt kedai abglong ek

Mersik said...

masni qisrine - Kekeke uii tmpt biasa la..high class punya.. hik hik