Friday, April 10, 2009

Berpaling...

Itik : Kita ni nampak saja dekat tapi sukar berbicara

Siput : Apakan daya bukan kita yang merencanakannya.

Itik : Bukankah elok kalau kau di sebelah kiri dan aku disebelah kanan. Setidak-tidaknyanya dapat kita bertentang mata. Bukannya berpaling macam ni.

Siput : Sepatutnya begitulah. Seperti yang ku cakap tadi, apakan daya, stoken ini...


Haliaaaa yang punyaaaa...

Alahaiii...

13 comments:

Durrah Fatiha said...

Salam Mersik,
Tengok sekali imbas macam ulat. (ulat buku kot) Tengok sekali lagi baru perasan.. Rupa2nye itik n siput...
Jumpa di pesta buku ye...

HappyIrfa said...

stoken tu stokin ker?

HappyIrfa said...

stoken tu stokin ker?

© Opah De said...

Halia pun pakai setokin ke? Ni mesti kerja si Dol Leman ni.

sufiyyah zulkifli said...

xtau nak refleks apa dgn dialog tu. tapi nak cakap pasal gambar tu,
kaki baby kan?
he3.

kak ila said...

la..............
sipun dengan itik ke? ingatkan apo bondo yo...
nanti kita jumpa di booth DBP 17hb ni dari jam 3 - 5 petang. datang yek?

Kak Zue said...

muaahahaha orang yg pakaikan stokin halia tu patut tolong temukan itik dgn siput tu ..ekekekke tukor kiri ke kanan.

Mersik said...

Kak Durrah - Wsalam , biasalah.. itik dan siput yg kiut. Oh pesta buku, amboi2 akak ni.. tak sabar2 nampak.. sabo je la kekek


HappyIrfa - Ya betul tu, stoken=stokin. Pokcik bagai bahasa melayu lama hik hik.


Opah De - Uii musti la pakai stoken.. kalau tak sejuk kaki.. alamat banjir la pampers dia. Ha'ah Dol leman yang nakal hik hik

Mersik said...

Suffiyyah Zulkifli - Hik hik tau tak pe.. hu huu


Kak Ila - Biasa la.. macam2 adoo.. Uiks.. ada di booth DBP jugak ke? caya la.. IsyaAllah.. kalau ada jodoh dan kuat semangat ngeteh2 nyer , berjumpalah kita nanti hik hik


Kak Long (Zue) - Ha'ah la.. patut cam tu. sapalah yg tak pandai tu. Lepas ni nak suo Kak long pakaikan stokin halia tu la plak hik hik

masni qisrine said...

alahaiii cumel nya
kaki sapa la tu

budakjahat! said...

ekekekekek.....kalaulah haliaaaa fasih bercakap bahasa BM ke BI ke selain dari uuu dan aaa kadangkala uwekkkk....musti dah lama dia sound kat atok...kan...kan...kan....
sian itik n siput tu...memendam rasa....kekekekek

aku yang terpunya said...

tak dek binatang lain ke selain siput dan itik..cam rerama ngan kucin..

Mersik said...

masni qisrine - hik hik ui comel.. kaki sapa? kaki Haliaa la ( Aleya ) hik hik.


budakjahat - wakakakaka.. layann. pendam jgn tak pendam..


aku yang terpunya - Hmm.. aderr.. banyak oo.. nnt pokcik letak yg lain aa.. hik hik