Saturday, October 18, 2008

Tagged laa plak..


Alahaii.. musim-musim oang beraya ni, ada jugak yang sudi nak tagged pokcik ek? Terima kasihlah buat Hezzy Azra. Pokcik jawab la apa yang termampu…

Starting time: 4.37 pagi
Name : Pokcik
Sisters : NIL
Brothers : NIL
Shoe size : Kanan = 8 , kiri = 9 ( kes tersalah boli )
Height : Tinggi sikit dari ampai baju

Where do you live : Sebuah pondok di pinggiran Shah Alam
Have you ever been on a plane : Ya, kecik-kecik dulu masa kat fun-fair. Sekarang ni tengah kumpul duit nak gi haji. Kalau ada rezeki, dapatlah naik ketebang.. yihaaa
Swam in the ocean : Tak pernah, takut mati lemas,
Fallen asleep at school : Oh…tak perasan plak.. Biasanya lepas cikgu kejut baru pokcik tahu pokcik tertido, hik hik
Broken someone’s heart : Nak wat cam mana, dah oang glamer.. kacak plak tu. Ke mana pergi seme oang menjeling. Mana boleh nak melayan perasaan semua. Memberikan kasih-kasih segala, sedangkan hati ini cuma ada satu saja.. hu huu
Fell off your chair : Ada, jatuh di kerusi malas… hik hik

Sat by the phone all night waiting for someone to call : Oh tidak, biasanya pokcik yg ke pondok telefon. Itu pun buat miscall2 jek.. hik hik
Saved e-mails :Entahlah, tak pandai.. buta IT gituu…
What is your room like : Bilik tidur, ruang tamu, dapur : Seme merujuk kepada tempat yang sama. Three in one gituuu , hik hik
What’s right beside you: Selimut kusam… nanti kalau tiba-tiba hujan turun, dan suasana jadi syok serta nyaman, senang pokcik nak mencapainya..
What is the last thing you ate : Sekut kering yang dah separa lemau.

Ever had...Chicken pox : Pernahlah sekali masa kecik-kecik dulu. Sekarang ni jangan kata chicken pox , chicken chop pun tak pernah rasa.. alahaiii
Sore throat : Kureng aa.. sebab salu minum air masak kurang manis.
Stitches : Rasanya, tak ada apalah yg terkoyak pada tubuh badan pokcik ni. Tapi kalau kain pelikat tu selalu aa.. maklom la, kadang-kadang pokcik ni hyper sikit....
Broken nose : Hmm.. tak pernah. Tapi teringin nak nak mancungkannya macam hidung Michael Jackson tu.
Do you believe in love at first sight : Aisey men, ni yang buat pokcik rasa menggamit2 ni.. Tentulah ada… oh tak tergambar rasanya.. jatuh sinta masa sight-seeing hik hik
Like picnics : Ada makan-makan pree tak? Kalau ada, layannnn

Who was/were...
The last person you danced with : Err… err.. batang penyapu kut.. irama tango lagi hik hik
Last made you smile : Angkasawan Syed Muszapar! Pokcik terserempak dgn dia dekat2 kedai Ah Seng sana. Waaa… mana pokcik tahu itu cuma poster dia saja..
You last yelled at : Siapa lagi, kalau bukan Dol Leman. Pagi-pagi dah tercongok di pondok pokcik. Nak beraya katanya, entah kali yang ke berapa puluh kali la tu..


Today did you...
Talk to someone you like : Sesiapa saja yang sudi melayan.!
Kissed anyone : Err… err… ada lah, Cuma…sayangnya dalam mimpi je.. aduhaii
Get sick : Biasalah, ada juga sekali sekala, sakit-sakit oang tualah katakan.
Talk to an ex : Alahai… A, B , C pun tak ada lagi inikan pula yg ke X .
Miss someone : Arwah Bonda… .

Who do you really hate: Buat apalah nak benci2 ,tak baik. Tapi kalau benci pun, dalam hati sayang gitu.. ataupun benci tapi rinduu.. hu huu
Do you like your hand-writing : Oh, sudah tentu.. ada gaya-gaya tulisan doktor gitu.. Tapi jenis yang paling sudah dibaca laa..
Are your toe nails painted : Uii.. selisih malaikat 44. Selalu kena cagu nanti ooo..
Whose bed other than yours would you rather sleep in : Tilam yang lori salu berjual tu, tilam.. tilamm.. tukattt baluuuu, tilam… tilamm… nampak cam best jek…
What color shirt are you wearing now : Putih separa kelabu dah hitam. Juga ada sedikit koyak di bawah ketiak. Trendy gituu…
Are you a friendly person : Entahlah, tapi oang kata pokcik ni masuk dalam kategori “Teman tapi mesra dan kawan-kawan yang kita suka”. Yihaaaa.
Do you have any pets : Hmm.. takat ni tak adalah, nak boli gajah pun duit tak cukup-cukup lagi..
Do you sleep with the TV on : Pondok pokcik tak de tiwi. Tapi, masa pokcik tidur , tiwi umah Pak Leman sebelah tu masih on lagi.

What are you doing right now : Sleep-writing!
Can you handle the truth : The truth is out there.. Nak handle , go “there” laa..
Are you closer to your mother or father : Rapat dengan sesiapa yang menyayangi diri ini , mak dah ayah pastinya.. Bila dah tua-tua ni.. ada juga rasa nak mendekat-dekatkan diri dengan oang lain. Tapi, siapalah yang sudi kat oang tua ni…Maklomlah, rupa ada, hensem plak tu.. hik hik Alahaiii.

Do you eat healthy : Makan sekadar mampu saja.
Do you still have pictures of you & your ex : Ada, tapi gambar kaki jek.. mengong betullah apek yang ambik gambar kita oang tu. hiyaaaaaa!
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : Having bad day, aaa go to bed laa.. hik hik
Are you loud or quiet most of the time : Bising bila oang semua diam, dan diam bila oang semua bising..
Are you confident : Ooo.. very very confidential. hik hik

5 things I was doing 10 years ago
1) Usha umah oang2 tua.. sbb ingat nak dok sana. Tapi bila fikir2kan balik, daripada menyusahkan oang, balik berdikari duduk sendiri di pondok buruk ni..
2) Memikirkan apalah nasib pokcik 10 tahun akan datang. Sekarang pokcik dah tahu! yihaa
3) Masuk skim cepat kaya.. dan… alahaiii
4) Belajar membuat pondok. Kini baru pokcik tahu akan pekdoh nya..
5) Interview iklan ubat gigi, tapi di tolak kerana kurang gigi.. adehhh…

5 things I would do if I were a billionaire
1) Cari ubat sakit jantung dulu. Mana tahu kut-kut terkoma dan terkujat ke dapat duit banyok sebegitu, kang silap-silap terus gol pulak.. hik hik
2) Belajar mengira.. maklom la, selama ini takat kira duit ringgit2 jek.. Ni kalau dah billion2, jadi tak pandai pulak. Nanti bila pokcik dah pandai kira, bila duit tu kurang singgit ka, pokcik boleh tau... hu huu

3) Bersedekah dan buat amal jariah banyak-banyak ( dengan hati yang seikhlas mungkin).
4) Beli atap baru untuk pondok pokcik. Nanti hujan tak bocor. Laman bawah pun nk tambak batu-batu sikit supaya tak becak. Perigi kat belakang tu nak kepung, supaya bila pokcik bersiram tak dak oang yang mengintai2 hik hik.. Agak-agak kalau pokcik ganti dinding pondok ni dengan papan lapis cukup tak? Maklomlah pokcik mana tahu billion tu banyak mana? Takut tak cukup pulak. Hik hik
5) Tulis buku , “Tua, hensem dan bergaya”!

5 of my bad habits
1) Suka melipat kain pelikat hingga atas paras lutut.
2) Kalau pergi makan ke rumah suka cakap , “ Yang tak ada jangan keluarkan..”
3) Borak-borak sampai lupa nak berhenti. Maklom la, oang tua…
4)) Ngeteh berjam-jam, kadang-kadang sampai lupa balik umah.

5) Tidur berjam-jam , kadang-kadang sampai lupa bangun.. hik hik

5 places I've lived/living
1) Kampung Parit Sangap , umah Tok Lipat.
2) Sebuah pondok di pinggiran Shah Alam
3) Rumah oang2 tua “Sinar Murnii”
4) Rumah oang2 tua “Murni Pelangi”
5) Rumah oang2 tua “Pelangi Anganku Musnah” hik hik.

Tu je lah yang terdaya, maaf laa.. pokcik ni memang selamba.. hik hik

5 comments:

Tie said...

Hah! panjangnya tag tuh! Tapi seronok baca jawapannya...pandainya........

HANI FAZUHA said...

Pokcik, berborak sampai lupa nak berhenti tu bukan bad habit sbb ia satu senaman mulut yang paling bagus. Patutlah pokcik nampak "hensem dan bergaya walau dah tua"...hikhikhik!

Hezzy Azra... said...

Sebab ni la saya suka tagged pokcik ni... jawapan pokcik kelaasss gitu! Haha...

farah said...

ada lagi tagged mengetagged ni lg ek...hehehe

Mersik said...

Tie - Hik hik Tu la.. sapa suo tagged pokcik panjang2. Kalau ikutkan jawaban pokcik, dua hr pun lom tentu abis hik hik.


Hani Fazuha - kekek takut nanti mulut masih berborak, mata plak dah kuyu zzzz... Oooo pokcik mmg hensemmm.. hu huu


hezzy azra - Waaa... sabo jek la.


farah - Hik hik aderr... Ni namanya tagged aidilfitri gituu hu huu..