Wednesday, October 10, 2007

Eh! dah nak raya ke ? alahaiii...


Assalamu'alaikum dan salam sejahtera buat semua.

Alahaii.. dalam pada pokcik mengurut2 dada dek kelelahan ni.. pokcik hampir2 terlupa bahawa sayugianya sudah hampir tiba sang hari raya ini. Alahaii… bercepatan betul masa berlalu sedang sakit demam dan seram2 sejuk badan pokcik nih terasa lambat benar kebahnya.

Apa2 pun raya yang mendatang, tak boleh la kite buat tak pandang. Pokcik yakin benor seme sudah terkinja2 tak sabo sungguh nak behari raya.. Hmm.. elok la kalu kalian seme berperasaan sedomkian kerana raya ni, adalah hari kemenangan yg hakiki untuk umat manusia dimuka bumi ini yg percaya akan pahala dan dosa.

Dikesempatan yang tak berapa ni, pokcik hulurkan salam kemaafan patplo juta belas2 ribu kali pada semua yang sudi mendampingi oang tua ini. Semoga raya kali ini akan lebih meriah dan gumbira tahap maksima gitu. Kalau berbalik kampung tu , sampaikanlah salam pada kedua ibu bapa yang masih ada, atau oang2 tua di kg sama..tok imam, tok siak, atau para mak-mak janda dengan doa supaya panjang umur dan terpelihara hidupnya.


Terima kasih juga diatas ingatan tulus suci pada sesiapa yg sudi mengirimkan kad ucapan pengganti diri buat pokcik. Suka betul pokcik bila mendapatnya.

Yo la.. apa2 pun jaga diri baik-baik sepanjang berhari raya ni.. Bak kata oang malang tak berbau. Beringat sebelum kena.. mudah2an dilindungi keselamatan anda seme.

Pokcik pun nak mengemas la ni.. Tak seronok kalu raya tak balik kg.. Biorkan sakit, pokcik gagahkan juga.. alahaii..

Si Dol tu pun dah siap2 balik semalam. Sempat juga dia pau pokcik duit raya. Walau pokcik kata tak de duit, dia mintak jugak.. iksh iksh budak ni. Pokcik bagi la gak singgit.. Cuma bila dia kata , “ Tak pe tok.. raya kan sebulan “ itu la yg buat pokcik lagi terkedu.. alahaiii

Pondok pokcik ni, akan tutup buat seketika dalam beberapa hari. Kalau nak datang raya , meh la.. pokcik tak ada.. tapi cik tom tu ada la kut.. hik hik.

Selamat Hari raya.. maaf zahir dan batin.. hu huuu

Alahaiii

No comments: