Friday, July 20, 2007

Yang tak dimengerti


Hambatkan aku rindu
Berarak mendung kelabu
Sulamkan bersama deras hujan
Longlai bertamu menunggu
Lesu di usik pilu

Lemparkan aku nista
Gelarkan aku gila
Pada mereka yg tak mengerti
Aku sebenarnya
Sekadar glamer

Dambakan aku sentuhan
pada jiwa nan satu
Halus terasa dipipi
Mulus meresap kalbu
Bagai diusap janda

Selimutkan dingin malamku
Tutupkan selak kainku
Mimpikan tidurku
Akan wajah
yang satu itu

Oh tilam leper..

Oh bantal kusam...

Pokcik datang...
Pokcik datang...

8 comments:

nor ash burn said...

knp mendambakan sentuhan janda? knp tak sentuhan bidari syurga ke atau dewi kayangan ke atau sekurang2nya perawan suci? knp taste tu rendah sngt?

dn lagi, tolong klu nk tidur mlam, pakai seluar panjang.. tak manis berkain pelekat.. kang terselak sana sini org ingat saja nk buat free show plk!

©Opah De said...

Ha ah... OD nak tanya benda yang sama Nor Ash Burn tanya... sabar je aku... huhu...
Lagi satu... pasal kain tu... sama gak soklan dengan Nor Ash Burn... (hmm... NAB ngan OD ni kembar tak seiras dan terpisah kot)... selak-selak pulak... huhu... Apapun, hepi wiken pokcik...

AiRynnz said...

salam pokcik...

ryn mintak maaf arituu x smpat nak xchat sgt...bz arr...lain kali kite sembang2 ek

emm...pandai gak pokcik bersajak ek ;)

samat berhujung mggu pokcik

hayat said...

salam pokcik!
tukar kan tilam leper tu ke tilam yg tebal, empok dan bantal kusam tu hehe...entah lah petanya...peta dunia kut...

Mersik said...

nor ash burn dan Opah de

- Amboi2 awk berdua nih selalu menduga2 pokcik aa.. Manalah layak pokcik nak bersentuhankan dgn bidadari atau dewi2. Dalam mimpi pun tak datang selalu kekekek

Mak Janda la, yg selalu ndak dtg dlm tiap2 ingatan manis.. Bukan taste rendah.. tp memarhainkan diri gitu kekek

Bab terselak2 plak , err tidak disengajakan.. tp tak mengapa. Yg dilihat hanyalah yg gebu2 sahaja.. kekekek.. alahaii


airynnz - Tak pe, nnt kalau selalu dilayan rosak plak oangtua nih kekek.. Tak pe la, lain kali ye..

Alah, sajak tu tak de pepe pun. Sajak terlajak lagih kekek


hayat - leper atau empok tak menjaminkan lena. Asalkan hati ceria dan mengharap mimpi2 yg indah, berbantal lengan pun tak pe, hu huuuu

©Opah De said...

POkcik... kalau bukan kami, siapa lagi? Macam tak biasa lak!!!

Mersik said...

Opah De- tahuuuuuuuu.. kekekeke gegegegeg... alahaiii

Purpleheart said...

Salam pakcik, lama dah tak singgah umah pakcik. Sekarang blog dah kena block kat opis. Tu yang lama menyepi tu.