Monday, July 18, 2011

Ariya Di Kota Silsila

Buku terbaharu dari pokcik. Yippa!
Ariya Di Kota Silsila
Mersik Romoyu
RM 14.00
ISBN: 978-967-0184-56-2
~240 hlm
Bahasa Melayu


Keriangan Ariya untuk pulang ke kampung bertemu datuknya sempena cuti sekolah terhenti apabila mendengar berita datuknya telah hilang. Keajaiban berlaku apabila pencarian datuknya itu telah mencampakkan dia ke satu dimensi dunia yang berbeza. Lebih mengejutkan lagi dunia yang asing itu adalah sama seperti cerita-cerita fantasi yang pernah diceritakan oleh datuknya sewaktu dia masih kecil.

Pertemuan Ariya dengan Pak Awara telah merungkaikan persoalan kehilangan datuknya di kampung. Kini dia baru mengetahui bahawa datuknya terperangkap di dunia fantasi itu kerana menjadi tahanan Raja Kota Silsila yang baru.

Hasil pertemuan rahsia Ariya dan datuknya di penjara istana, telah membawa kepada satu perancangan pemberontakan di mana Ariya diberi amanah untuk membawa bantuan daripada Hungga, Kaum Yug-yug dan Judai. Namun perancangan ini telah diketahui oleh ahli sihir Raja Silsila iaitu Karona.

Dapatkah Ariya melaksanakan amanah itu hingga berjaya? Mampukah dia mengekang ancaman-ancaman daripada ahli sihir Raja Silsila yang terkenal dengan kezalimannya itu? Satu pertempuran dahsyat bakal berlaku di Kota Silsila...

3 comments:

Durrah Fatiha said...

Waaaa Pokcik, at last!! Yang ditunggu dah tiba...

miloais said...

kat kedai buku macam Popular ada jual tak???
nak beli utk my doter lah!

Hani El Zahra said...

Waahhh pokcik..cayalah! Saya ni x tau la bila nak kluar buku baru...adoiiiiiii (>.<)