Monday, May 26, 2008

Selamat bercoti sekoloh...


Seronok betul bila tiap-tiap kali musim coti sekoloh tiba. Nampaknya, era Dollemanisme sudah pun bermula…

(Sambil terjengok-jengok ke rumah Pak Leman sebelah )

Pokcik ucapkan selamat cuti sekolah pada mak bapak budak-budak sekolah.
Di ulangi, mak bapak nya..

Selamat melayan karenah anak-anak di rumah, selamat beraktiviti yang meriah-meriah... hik hik

10 comments:

nadia yuna said...

salam..

budok2 bercuti, saya penuhkan aktiviti.. bawok sume g kem motivasi!
huhu.. doakan saya ye pokcik!

=)

arsaili said...

salam bercuti sekolah...saya ni takde cuti..besnya masa bersekolah dulu

hayat said...

salam...
hehehe...pok cik pun bercuti juga ker...

[Fadilah Diyana] said...

salam pokcik...apa makna era "dollemanisme" ye??

waterlily said...

Ya..nak tanya juga makna era "dollemanisme" tu.

Era Bang Dollah orang nombor satu negara tu eh?

Pokcik jangan marah yek. Anak cuu tanya.

ps: Ntah2 pokcik lagi muda dari aku hahaha ;)

Mersik said...

nadia yuna - Uii seronoknya gii kem motivasi. Masuk hutan eh.. kekek yo la.. nnt pokcik doakan byk-byk gitu.. Bior selamat segalanya. Selamat berliburan hu huu


arsaili - Uii kalau ada masa pree coti jek la.. pas tu bior la kena ngan time cuti sekolah.. baru sama2 meriah ngan budak2 sekolah kekek.. alahaii


hayat - Amboi.. mustilah nak bercoti.. duduk lepak2 sambil mengomel2 di blog ni penat jugak hapa? kekeke


fadilah diyana dan waterlily ,

Adapun era "Dollemanisme" ialah apabila mana si budak nakal sebelam umah yg bernama Dol Leman ni akan datang dan selalu menganggu serta menyakat pokcik. Ini sering berlaku setiap kali coti sekolah bermula.

Domikain la ceritanya.. hik hik

iEn said...

rindunyeee nak jadik bebudak dlu.. time cuti mmg melompat best sgt haha!

Mersik said...

ien - hik hik alah.. join jek la bebudak2..anak2 sedara ka. Tentu bley jadi melompat gak.. hik hik

Abang Long said...

Selamat becuti sekolah ??? untuk anak-anak, mak dan bapaknya .... errrr .... macam mana dengan pokciknya, paklongnya, pakngahnya, paksunya, paktamnya, pakndaknya, tokngahnya, tokciknya, toksunya, makciknya, makngahnya, maksunya, makndaknya ....blablabla ..... dan yang terpenting .... pokcik kepada dolemanismanya .....

Mersik said...

abang long - Uii seme2 tu boleh aa kalau nak bercoti sama.. Pendek kata.. macam2 adooo..

" Mintak maaplah encik, dulu kecik-kecik saya tak pergi sekolah..." ~ dialog P. Romlee dlm Nasib labu labi hik hik